Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nyirlevél 2007.szeptember

2008.02.14
Kedves Olvasók!
 
Remélem, hogy kellemes élményként eleveníthetem fel Önökben az Összefogás Nyirádért Egyesület kezdeményezésére és a nyirádi civil szervezetek közreműködésével megrendezett jótékonysági napot. A nap nyitányaként a szentmisén Simon János esperes úr ünnepi megemlékezést tartott Szent Imre hercegről.
Fél 11-re, az ünnepélyes megnyitóra már sokan egybegyűltek az Erzsébet tér árnyas fái alatt. A megnyitó ünnepélyességét emelte a Sziszi táncszakkör nyitótánca, Németh Tamás, Gyurán Gábor és Kovács Tamás trombitán előadott műsora és Keringer Alexandra éneke. Németh András, az egyesület elnöke köszöntötte az egybegyűlteket. Beszédében kihangsúlyozta: „Amikor a rendezvény mottóján gondolkodtunk és az Összefogás Napja elnevezést választottuk, még csak reméltük, hogy megvalósul az összefogás. A szervezés, az előkészületek, a sok-sok felajánlás, segítő kéz mind azt mutatja, hogy helyén való a mottó. Reméljük, hogy a most induló tevékenységünket is segíti az összefogás. A településünkön több éve működő civil szervezetek is kitűnő példái annak, hogyan lehet tevékenykedni a speciális céljaik mellett -együtt a többiekkel- Nyirádért.” Ezt az együtt munkálkodást ez a nap is bizonyította. A Nyirádi Nagycsaládosok Egyesülete vérnyomás-, és vércukorszint méréssel felhívta a figyelmet az egészséges életmódra, és a nap folyamán több száz gofrit sütött. A Nyugdíjas klub lángossütés mellett nótacsokorral is kedveskedett az egyre népesebb közönségnek. A Polgárőrség tagjai biztosították a balesetmentes közlekedést az egész nap folyamán. Minden helyi civil szervezetnek köszönjük a lelkes közreműködést!
A színpadon folyamatosan követték egymást a színvonalas, de egyben változatos műsorszámok. A helyi szereplők mellett (Sziszi táncszakkör, Acro Dance SE., Nyugdíjas klub) hallhattunk megzenésített verseket (Gágó Zsolt Várpalotáról), magyar és sváb népdalokat (Ajkarendeki Sváb Énekkar), népzenét (Tátorján Népzenei Együttes Keszthelyről), rockzenét (Csáky István és zenész barátai Ajkáról, Hátsó Udvar Rock Band Tapolcáról), musicalt (Cantus Énekcsoport Sümegről), de volt bűvész (Johnny Diablo), rendőrkutya-, tűzoltó-bemutató és veterán motoros felvonulás is. Minden fellépő barátként, ingyen vállalta a szereplést, ezzel is hozzájárulva a jótékonysági rendezvényhez. Köszönjük! A napot végigkísérte jótékonysági vásár, ahol felajánlásokból összegyűjtött portékákat lehetett vásárolni: lekvárt, pogácsát és szobanövényeket. A gyerekek játszóházban nyirádi zászlót és címert tervezhettek. Nagy sikere volt a három téma köré rendezett kiállításnak. Hatvannál több hímzett konyhai falvédővel idéztük meg nagyanyáink konyháját. Megismerhettük a környék kirándulóhelyeit és természeti értékeit illetve a nyirádi Erzsébet szobor történetét, és a faluban élő hagyományait is. A nap végén értékes tombolatárgyak is gazdára találtak.
Az egész nap folyamán éreztem, hogy milyen jó itt élni, beszélgetni idősebbel, fiatalabbal és „vidékre került” ismerősöket viszontlátni. A rendezvény elérte célját: egy kellemes és programdús napot adott annak, aki eljött. Másrészt a jótékonyságnak köszönhetően az egyesület céljainak megvalósítását, jövőbeni terveit, pályázati lehetőségeit is megteremtette ez a nap.
A szervezésben, lebonyolításban nagyon sok ember munkája forrt össze. Ezúton is szeretnénk megköszönni minden felajánlást, segítséget és támogatást!
A szervezők nevében: Németh Andrásné
 

A mappában található képek előnézete