Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


MEGHÍVÓ- M. Mester Katalin író-olvasó találkozójára

2009.03.11
Kép Összefogás Nyirádért Egyesület és
a nyirádi Művelődési Ház
tisztelettel meghívja Önt, családját és
érdeklődő ismerőseit
 2009. március 26-án, csütörtökön
17.30 órára
 a Művelődési Ház kistermébe
Mátrainé Mester Katalin
  „A XX. század fehér foltjai”
 című író-olvasó találkozójára
 a szervezők nevében:

Németh András ÖNYE elnök

KépMátrainé Mester Katalin így ír honlapján magáról: Tagja vagyok a Magyar Újságírók Szövetségének, a Krúdy Gyula Irodalmi Társaságnak (Budapest). Ügyvezető elnökévé választott a Fekete István Irodalmi Társaság. 1994-től szerkesztő bizottsági tagként dolgozom a havonta megjelenő Devecseri Ujság-nak.

A Veszprém megyei Naplóban 1989-től jelentek meg közéleti, egyháznéprajzi írásaim. A Hit-világ rovatban Nők a Bibliában címmel sorozatot olvashattak, valamint a Rubicon történelmi magazin 2008/4. számában.
Négy könyvem jelent meg eddig, mindegyik a XX. század fehér foltjaival foglalkozik: "Kinyílik a rózsa, kihajt a levél c.", "Visszatérő álmok" c., "Mind elvitték a legények elejit" c., "Drága kicsi Terkám! Édes Lackóm" c.
Az első könyvem egy ügyvéd, Dr Világosi György életútját mutatja be a Don-kanyar és 1956 tükrében. Az olvasó bepillantást kap a rendszerváltásig elhúzódó szelíd megtorlás egyfajta formájába is.
A második kiadvány három, a XX. század elején született - egy zsidó, egy németajkú és egy kulák sorsot megélt asszony életútjának dokumentumokkal színesített története.
A harmadik, tizenhárom hadifogoly, illetve politikai elítélt megrázó története fotókkal, dokumentumokkal hitelesítve.

A negyedik könyv, amely két szerelmes fiatal 1939-45 közötti levelezése. Az írásokból képet kapunk a háború, a front, a hátország életéből. A levelekben az érzelmi vonulat mindig jelen van, hiszen a fiatalember egy hivatásos katona, a lány Vajay Terka pedig várja haza a vőlegényét, férjét, és később már gyermeke apját. A könyv "másfél kilogramm levél" feldolgozása. A tábori postaszám 42-09, mely fogadta a szépen megírt intellektuális leveleket.

 

M. Mester Katalin könyvbemutatója a devecseri Kastélykönyvtárban: 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.